КАШЛИЦА

📌  Чай от Подбел

📌 Половин литър кока кола и лукчета една торбичка вари се докато лукчетата се разтопят става сироп пие се 3 до 4 пъти на ден

📌7 - 8 ореха начукани с черупката се варят на чай с в литър вада и се пие

📌Откъсват се 3 листа от широколист живовлек. Сдъвквате ги поглъщате сок , а листата изплюлавате. Това се прави 3- 4 пъти на ден.

📌Чаша топло мляко с сода бикарбонат

📌 Черно синапено семе равни пропорции с масло и мед

📌 1 с.л подбел прибави към 1 ч.чаша прясно мляко (предварително сварено)кипни на котлон или микро вълнова да поизстине прецеди и пий преди лягане поне 4.5 вечери

📌 Компрес на гърдите и гърба, на весник мас и хлябна сода ,вечер.

📌Стар лук - настърган +мед. Смес 1 : 2.
5-6 пъти на ден по 1 чаена лъжичка.

📌Лук нарязан със захар в хладилника ,сокът който ще се отдели повлиява много добре упорита кашлица .

     📌Сутрин на гладно лъжица мед,поръсена обилно с куркума.

🔹️ Взимате сухите люспи на 10 глави лук и ги сварете вода, все едно варите чай. Прецедете водата през фина цедка и в нея сложете 1/2кг. пчелен мед, 1-2 лъжички счукан синап и 1-2 лъжички ленено семе. Взимайте по 1 лъжичка от тази смес 3 пъти дневно: сутрин, обед и вечер.
🔹️  Вземете една стиска троскот и да го варите 15 мин. Сутрин, обед и вечер изпивайте по една чаша от отварата. Тя е хранителна, а и  от друга  страна  действа  и  лечебно. Успоредно с това си намажете гърлото със зехтин и вътрешно вземайте по малко от него.
🔹️ Против кашлица също се препоръчва и чай от синя тинтява с мед или чай от мащерка, бял и жълт равнец, дребна лайкучка и зелени листа от ягода.
🔹️ За силна кашлица вземете и настържете черна ряпа. След това я изцедете хубаво и всяка вечер ще изпивате по една кафена чашка.
🔹️  Ето една лесна и ефикасна рецепта: вземете мед, черен пипер, ленено семе и индийско орехче. Всичко това се счуква и смесва много добре. Взима се на всеки час по една кафена лъжичка.
🔹️ При кашлица си пригответе индийско орехче, мед и черен пипер. Стопете медът и счукайте индийското орехче и черния пипер. Разбъркайте трите елемента, докато получите еднородна маса, сходна на маджуна. След това си слагайте от него по малко в устата и го смучете.
🔹️При магарешка кашлица сварете листа от див кестен на чай и пийте водата.
🔹️Джинджифил,мед и лимон. Настъргвате джинджифил на ситното ренде, изстисквате през марля и прибавете сока на няколко лимона и няколко лъж.мед. Разбъркване и пиете на глътки няколко пъти на ден.
🔹️Карамелизирате 150 грама захар и добавяте 500мл.бира. След това внимателно варите (Да не кипне) докато остане на половина. Пие се по глътка 3-4 пъти на ден.
🔹️Две глави кромид лук се варят в 300мл вода заедно с 150гр. захар докато стане гъсто като сироп.  Пие се 3 пъти на ден.

Коментари

Популярни публикации