Синузит- Как се лекува?

Синузитът може да причини неразположение. Хората с това заболяване обичайно имат запушване на носа, съчетано с жълта, зелена или сива носна секреция  плюс болка или чувство за притискане около очите, бузите, челото или зъбите, което се влошава при навеждане. Въпреки това инфекциите на синусите почти винаги са следствие на вирусна, а не бактериална инфекция , а антибиотиците не действат на вирусите. Затова ето някои природни методи как да сте справим със синузита.
Намажете обилно челото си с мас или крем, и сложете компрес от счукан чесън на челото.
Няколко капки сребърна вода във всяка ноздра.
Инхалации със сода и лайка през два часа, промивки с хималайска сол или физиологичен разтвор, нагревки с памучна / ленена торбичка с морска сол и нещо, втечняващо секрета (напр. Геломиртол форте).
Нагревки с настърган хрян, оцет и брашно, прави се лапа. Налага се 10 дни, започва се с 1 мин. И всеки ден се увеличава с една, до 10- я ден минава!
Йод втопла вода.Течността да е светло кафява. Запушва се едната ноздра а с другата се шмърка силно ,3 пъти и обратно. Прави се 3 пъти на ден. Ефекта е уникален.
Слагате 1 литър вода в тенджерка , 100 гр.ракия,шепа морска сол и връзка босилек. Когато заври се навеждате , покривате главата с кърпа и вдишвате парите. Ефекта е моментален и траен.

Коментари

Популярни публикации