Рецепти от природата за БРОНХИТ

Бронхитът е коварно заболяване. Особено ако става дума за остър бронхит, тогава той се съпътства от тежка кашлица, обща слабост, главоболие, най-често и повишена температура. През нощта състоянието е обичайно да се обостри и това не дава възможност да се наспим и отпочинем. Ето с какво можем да се справим с него:

  • Чай от подбел.
  • Комбинация от начупени орехи с черупките, босилек, индрише, борови връхчета, липа, маточина, листа от дива ягода, вътрешността на дюлята и ябълката. Вари се 3-4 мин. само орехите, след това се слагат билките без варене. Киснат се докато се охлади течността, прецежда и се пие на гладно, по малко и често.
    Може да добавите при орехите билкови лукчета и локум. Когато се разтворят, тогава се добавят билките.
  • Канела на прах с мед - пропорции 1 към 1 . на гладно.
  • 4 пресни яйца се измиват добре и се слагат в стъклен буркан.Заливат се със сока от един кг. лимони. След като се разтворят черупките (за около 24 часа) много внимателно се изважда жълтъка и белтъка като се внимава да Не се спука ципата. През найлонова цедка се прецеждат и претриват разтворените черупки.Към тази смес се прибавят 200 гр.мед и 200 гр.коняк "Плиска". Пие се три пъти на ден половин час преди хранене по 1 с.л.за възрастни или 1 ч.л. за деца.
  • Топло мляко със масло и 1 жълтък вътре -2 пъти на ден.
  • 2 глави лук,обелен и нарязан на шайби,1 чаша захар и половин литър вода,вари се полови час,докато стане на сироп, по-рядък, прецежда се и като изтине се изпива за деня, на другият ден пак повторете рецептата, и ще спре и кащлицата и ще се изчистят гърдите,отделя и храчките,кашлицата ще може лесно да се кърти и всичко ще излезе .
  • Равни количества ракия, мед и зехтин, пие се по 1 супена лъжица половин час преди ядене, 3 пъти на ден.

Коментари

Популярни публикации