Лечение за седалищен нерв - ИШИАС

Болката при ишиас може да варира от чувство за леко изтръпване или тъпа болка до усещане за парене. В някои случаи е остра, стрелкаща, затрудняваща движенията и инвалидизираща. Най-често се появява едностранно, като се усеща слабост, изтръпване и/или остра болка в крака или хълбока, достигайки до задната част на прасеца и стъпалото. При много случаи болката рязко се усилва и води до влошаване на състоянието. Това се случва :
  • при продължително седяща или стояща поза;
  • по време на сън;
  • при кихане, кашляне или смях;
  • при навеждане или изправяне, при продължително ходене и др.
Ето и някои природни рецепти за лечение на ишиас:

*Стара керемида на прах ,бял тамян на прах ,белтък от яйце ,грозд. ракия на вълнен парцал се лепи на болното място.

*Три добре разбити яйчни белтъка се смесват с половин настърган слабо алкален сапун (например бебешки или домашен).Сместа се разбърква, докато се получи каша.Така полученият мехлем се нанася плътно върху марля и веднага се поставя върху кръста. Трябва да се бърза, тъй като мехлемът се втвърдява почти веднага. Необходимо е да го прилагате най-малко три дни подред, за да получите добър ефект.
Процедурата се повтаря няколко пъти месечно и се прави вечер преди лягане.

* Ракия и аспирин  семаже 3 пъти на ден една седмица.

* Зелев лист....приспивате с него...2- 3 вечери ...слага се на болното место

* Начуква се зелев лист и отгоре щипка морска сол.

*6-7 средно големи листа от градински лопуш/лапад се нареждат едно върху друго с жилките нагоре. Слага се на котлона голяма тенджера с вода да заври. След това се взема тенджерата, както е с врялата вода, и се слага върху листата. Държи се около 2-3 секунди, след това се маха. Листата са леко пожълтели и са си пуснали сок през жилките. Този сок е нужен на нерва, за да се възстанови, тъй като единствено в лопуша се съдържа веществото, което нервът губи при възпалителен процес. Нататък: измерва се изходната точка на седалищния нерв - слага се ръката на хълбока /както при игра на ръченица/ и там, където сочи края на палеца /отзад/ е тази точка. От там нервът продължава по дължината на крака и стига до 3-ти и 4-ти пръст на крака, така че болката се усеща по цялото продължение на крака. Горещите все още листа се слагат върху тази точка така, както са - слепени заедно. Върху тях се слага найлонче, отгоре кърпа и някакъв шал, за да задържи топлината по-дълго.Държи се колкото прецените. Може дори и да спите с него. Прави се от 2 до 3 пъти на ден - както ви е удобно. Облекчението се усеща още при първата процедура. В началото парването е приятно и успокоява болките по целия крак. През тази точка се захранва нервът и така се възстановява. За около седмица-две всичко минава. Процедурите са всеки ден, в удобно за вас време.Може да се прилага едновременно и на двата крака.

*Поставете 1 супена лъжица шишарки от хмел в литър вода, сварете 5 минути и оставете да престои 10 минути. Нанесете топъл компрес в областта на болката и покрийте с кърпа и обвийте.

*Леко облазване с млада коприва там,където е проблема.

*

Коментари

Популярни публикации