Астма

Лечение от книгите за баба Ванга

Първа рецепта: Наред с именитите си посетители, Ван- га е приемала и лекувала и най-обикновени, скромни хора. Според приближени на про- рочицата тя никога не е разделяла хората според мястото в обществото, което заемат. 
Така Анка Пейзанова от Белене потърсила помощта на Ванга и излекувала малката си дъщеря от астматични пристъпи успешно. 
Жената разказва как, след като е опитала почти всички рецепти от народната меди­ цина и традиционната лечебна практика, съдбата я отвела в Руните при пророчицата. 
Ванга й заръчала да набере 50 листа от по­ дбел, да ги изсуши и 40 поредни вечери да слага по едно листо, за да преспива с него детето. Посъветвала още листата да се пота­ пят в затоплена ракия и да се поставят всяка нощ на различна част от тялото - на коре­ ма или на гърба например, а най-отгоре да се сложи вестник и парче памучен плат. От натрошените листа пък се приготвя чай за успокояване на кашлицата.
Втора рецепта: Четиридесет глави арпаджик се запарват с вряла вода, киснат се докато не омекнат, след това се задушават в 500 мл зехтин. Смачкват се добре и болният кон­ сумира от това пюре два пъти на ден, по 1 с.л. на гладно, сутрин и вечер.
Трета рецепта: 50 г стръкове бял равнец 50 г подбел 50 г лавандула Приготвя се запарка от билките. Две супени лъжици от билковата смес се до­ бавят към 500 мл вряла вода. След изсти­ ване се прецежда и се пие се 1 в.ч. 3 пъти дневно.

Рецепти при детска астма
 Първа рецепта: Изсушен цвят от подбел се сварява с 2 л вода. След като кипне и изстине, с теч­ ността се правят обливания на детето.
Втора рецепта: Отново подбел, но този път цветът от билката се залива с 250 мл вряща вода. 
Получава се отвара, която детето трябва да консумира преди хранене веднъж на ден.


Коментари

Популярни публикации