Лимфна система- Детокс Рак

Лимфната система има защитна функция. Нека проследим процесите в нея. 

Човешкият организъм е изграден от клетки. Стените на клетките са пропускливи в двете посоки, навътре и навън. Хранителните вещества влизат в клетката, а отпадните вещества се пропускат навън, където попадат в междуклетъчната течност. В междуклетъчната течност отиват и раковите клетки(след апоптоза и некроза), остарели клетки (отиват за рециклиране), слуз, мастни капчици, бактерии, гъбички и спорите им и др. Метастазите- това са колониите от кандида в лимфните пътища. 

В зоната на извънклетъчното пространство се зараждат тъничките лимфни капиляри, които по-нататък се разширяват, достигат до лимфните възли. В лимфните възли се синтезират лимфоцити, белите кръвни клетки , чиято функция е да "поглъщат" и унищожават гъбички, бактерии, ракови клетки и т.н. Те извършват своя дял по пречистването на лимфата. След това лимфата се отвежда към големите вени в областта на сърцето и се смесва с кръвта. 
Какво се получава при ниско кръвно налягане, при обездвижване, безсъние? Застой на лимфата ! При застойни процеси лимфата не е добре пречистена. Създали сме идеална среда за размножаване на патогените. Лимфата се сгъстява, лимфните възли са препълнени и се подуват. Стига се до тотално замърсяване на организма от собствените му отпадъци! 

Лимфната система има резервна вратичка. Милионите потни жлези на кожата, са изходни врати за някои от отпадъците на Лимфната система. Колкото повече токсини има в тялото, толкова по-неприятно мирише потта. Дори след баня. При едно детоксикирано тяло потта мирише приятно до 24 часа след къпане. Като бебешка кожа. След 24 часа вече са се намесили естествените обитатели на кожата, бактериите, и буквално ти казват :Влизай в банята! Душ или вана, всеки ден, за да се отстранят токсините от кожата, за да се отпушат порите! И никакви дезодоранти! Те запушват порите и така допринасят за уголемяване на лимфните възли. 

Възпалени и увеличени Лимфни възли, Метастази - имаме при прекомерно количество ракови клетки, гъбички, бактерии, метаболитни отпадъци, които доминират капацитета на организма за синтезиране на лимфоцити, които да ги неутрализират.

Как да намалим метаболитните отпадъци и облекчим работата на Лимфната система?

1. Здравословно хранене. От храната, която консумираме се извличат витамини, минерали, захари, мазнини, протеини. Те се трансформират в усвоими форми и се изпращат към клетките, които, според функцията си приемат едни вещества и не допускат други. За да се извърши която и да е операция в клетката, са нужни не само точните компоненти, но и правилните пропорции от тях. Какво се случва ако едно вещество липсва? Операцията не може да се осъществи! А наличните компоненти остават неизползвани и се третират като метаболитен отпадък, който се отправя към лимфната течност. Извод: консумирайте разнообразна храна, жива (основно сурови зеленчуци, мед, плодове -ограничено при рак, ядки сурови, пчелен прашец) за да получавате всички компоненти и да намалите отпадъците, които задръстват лимфната система. Храната от която се нуждае човешкият организъм е СУРОВАТА храна. Така сме създадени от природата. Готвената храна е удоволствие само за езика за краткото време през което се храним. След това обаче, започва дългия и мъчителен процес на смилане, отделяне на полезното от безполезното. Не случайно месото стои в храносмилателния тракт по няколко дни. И си все гладен. Защото липсват вещества, които са в изобилие в салатите, но не и в термично обработените продукти. 

2. Лимфата транспортира мазнини. Консумирайте натурални мазнини - сурови ядки, маслини, кокосово масло, авокадо. Никога пържени храни, маргарини, рафинирани масла. Те задръстват лимфната система.

3. Курс за лечение на гъбички, най-често кандида. 2 седмичен курс с Фунголон ще ви гарантира унищожаване на гъбичките в храносмилателния тракт. Курс с Тройчатка също ще допринесе за изчистването на организма. 

4. Куркума- едно от най-силните противовъзпалителни средства. 1 суп лъжица куркума + черен пипер (1/4 чаена лъжичка) и малко вода или 2-3 сл кисело мляко. Веднаж на ден. 

4. Движение. 
Кой движи лимфната течност? И в каква посока? 
Лимфната течност се движи само в една посока- от Периферията към Центъра на тялото. Периферията - това са клетките на тялото. Центъра е сърцето. Клетките могат да бъдат отдалечени (крайниците) или в близост до центъра (вътрешни органи), но Лимфата, винаги се движи само в една посока, към сърцето. 

Едни от съществените разлики между лимфната и кръвоносната система са липсата на кръговрат и на помпа (сърце) при Лимфната система. 
 
Вътрешните органи са изградени от Гладки мускули. Точно тези гладки МУСКУЛИ движат Лимфната течност. Лимфната течност се изтласква от ритмичното притискане при дишането, от натиска на крачетата на диафрагмата, от пулсациите на десните задни междуребрени артерии и др.
Гладките мускули не се управляват от волята, те работят автоматично и изпълняват 2 операции - контракция и разпускане. Какво се случва когато, например, те имат необходимите вещества за да се свият/контракция (нужен е калций който е винаги в наличност в костите), но им липсват веществата за разпускане (основно магнезий, който няма депо)? Какъв е резултата? Спазъм на вътрешните органи! Тогава получаваме констипация (нарушения в перисталтиката), ниско кръвно налягане (сърцето едва изтласква кръвта), отоци, главоболие; схващане на врата, раменете и кръста (гладките мускули поддържат позата) и др. Лимфните съдове също имат гладко-мускулни влакна в стените си. Ако те са в спазъм, може ли да се движи лимфата? Тя просто стои там в очакване нещо да я раздвижи. Като застояла вода, като блато.

И така, как да раздвижим застоялата лимфа?
За щастие природата е предвидила и това. Всичко, което ще ни ИЗПОТИ е начин да детоксикираме лимфата през кожата! Имаме голям набор от средства: бързо ходене или тичане в парка (добре облечени) за да се изпотим; изкачване в планината; фитнес зала или домашен фитнес- с тренажори (бягаща пътечка, тренажори за гребане, велосипед...) или упражнения, танци, вана, сауна. Не ви се вярва че може да се изпотите във ваната? Претеглете се на кантара преди и след ваната. Ако сте стояли във водата поне 2 часа, при по-висока температура , ще отчетете поне 200 гр по-малко тегло след ваната. 

Скелетните мускули се командват волево. В тях са вплетени множество гладко-мускулни влакна. Активизирайки волевите мускули, биват увлечени и неволевите. Ето така активно се задвижва лимфата. Учестява се и дишането. Метаболитните процеси се активират. Лимфата преминава през лимфните възли, където лимфоцитите я пречистват. След това при сърцето се смесва с кръвния ток и оттам до черен дроб, бъбреци и др органи за допълнителна обработка. Друга част -чрез потните жлези в кожата се изнася извън тялото. Ето, върху тази част ние имаме достъпен, лесен контрол. Душ - ПРЕДИ и СЛЕД тренировка. Преди, за да се отпушат порите на кожата и потта свободно да излиза по време на тренировката; след- за да се отмият излезлите токсини. 

5. Билкови чайове. 
Има болни, които не са вече в състояние да се движат активно - болки в краката, умора, някои са на легло. Други хора, макар и със заболяване, работят седнали по 8 часа на ден. В случаите на обездвижване са подходящи комбинираните Билкови чайове за лимфна система, за увеличени лимфни възли. Всеки лимфен чай е подходящ. Билките са различни, но всички те доставят на организма нужните вещества, за да разблокират контракцията на гладките МУСКУЛИ, да се излезе от спазъма и лимфата да се раздвижи. 
Оптималния вариант е да се комбинират ДВИЖЕНИЕ и БИЛКИ. 

6. Сок от моркови. 
Друго изпитано средство, което за 2 дни до 2 седмици детоксикира лимфната система е Сока от моркови. Всеки ден, прясно изцеден. Поне 1 кг моркови. До 3-4 кг на ден може да се изцеждат. Добавя се сока на един лимон. Пие се вместо вода. Съхранява се в хладилник. След 2 седмици ще установите че кожата ви ухае приятно, голямо количество токсини са излезли. Отделянето на метаболитни отпадъци (в т.ч. туморни клетки) обаче, е постоянен процес. 

След 2 седмичната детоксикация на лимфната система, не се успокоявайте че вече сте детоксикирани, не спирайте изцяло процедурите. Примерно 3 пъти седмично тренировки с хубаво изпотяване; или билков чай; или сок от моркови; или и трите. 
Всичко това подобрява рН и създава неблагоприятна за туморните клетки и патогенните организми среда. Туморите ще започнат активно да се разграждат и туморните клетки ще навлизат в лимфната система, където ще бъдат погълнати от лимфоцитите. Процеса на детоксикация трябва да се поддържа до окончателното възстановяване на здравето.

Това са несложни и изпитани природосъобразни средства. Надявам се да помогнат и на вас. 
В групите непрекъснато се коментира една или друга добавка, витамини, гъби и какво ли не. Много неща са полезни, на един едно, на друг друго, но общото при всички е, че без чиста Лимфна система не може да се лекува рак! Затова и конвенционалното лечение има малка успеваемост. Химията претоварва лимфната система; лъчетерапията уврежда стволовите клетки, операцията отстранява лимфни възли. Надявам се разбирате това. След химиотерапия в кръвта не се откриват ракови клетки. Ура! Радостта е голяма. Но за съжаление вътрешната, токсична среда остава непроменена което води до рецидиви. 


Коментари

Популярни публикации